За истините, лъжите и неизкзаните гледни точки…

Начало » Криминално » За провокациите, провокаторите и агресията в протеста

За провокациите, провокаторите и агресията в протеста

Категории

вандали

Вандали провокатори

Това са вторите протести в историята на демократична България с такива мащаби, след тези от Виденово време.

Напрежението по улиците обаче ескалира. Закачулени ултраси крещят реплики против МВР, а протеста е против енергийните регулатори и монополите. Знаят ли тези хора за какво изобщо са излезли на улицата. Да изрязят някаква гражданска позиция мирно и културно или да провокират същността на протестните действия. Подпалени контейнери, счупени стъкла, косвени вертви покосени от летящите камъни и т.н. Половината от задържаните от полицията са криминално проявени. Тук се появиха и конспиративни теории, че тези провокатори са един вид наемници. Дали? Или просто объркани  хора с ниска култура. Ако се загледаме ще установим, че повечето от отразяваните събития са на територията на София. От време на време има и включвания от Варна, където протестите също са много големи мащаби. Тъй наречените прояви на вандализъм  са все на територията на София. Никои не твърди, че това е умишлено просто с течение на годините така се стекоха нещата, че всичко се съсредоточи в столицата, в това число и медийните лидери. Нека се върнем на въпроса, а именно има ли българския народ ясно формулирана цел излизайки на улицата да протестира? Принципно в по-голямата си част ДА, но както сте се научили вече, винаги има НО. В нашият случай това са хората  “сърдити на обществото”, хората които корумпираната политическа система е принудила да живеят в изключително трудни условия. В своето недоволство и агресия те нанасят косвени удари на целенасочеността на протесните действия, опорочавайки неговата чистота и искренност. Другата група провокатори са гореспоменатите които очевидно нямат ясна преценка за тежестта на действията си.

И какво постигнахме? Падането на настоящото правителство. Само по себе си означава, че най-сетне народния глас е чут. Браво! Но какво следва след това? Служебно правителство до като не бъде избрано ново чрез демократични избри. Кой ще поеме обаче функциите на този служебен кабинет? Добро или още по-лошо ще ни донесе това? Няма как да знаем със сигурност, но със сигурност ако си бяхме седели чакали нещо да се случи, нищо нямаше да се промени.

Довършете започнатото българи, но го направете мирно и интелигентно, само така ще бъдем взети на сериозно. Сами решаваме дали да последваме примера на мирните исландски протести(сега страната им бурно прогресира) или по-агресивните такива от южната ни съседка. Избора е изцяло наш.

Вандали
Вандализъм на протестите
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: